blog.scoreman.net

Solution to: Missing server side dependencies 8d6034c4-a416-e535-281a-6b714894e1aa

The new Health Analyzer in SharePoint 2010 is great and you should always try to clean up all errors in this list. One error I had after installing the RTM version of SharePoint Server was:
 
[MissingWebPart] WebPart class [8d6034c4-a416-e535-281a-6b714894e1aa] is referenced [X] times in the database […AdminContent…].
 
There are many suggested solutions to this problem on the internet (Accessing search administration, Querying the databasesetup SharePoint Foundation Help Search and crawl help files)
 
What worked for me was accessing these search pages in the help-site-collection in Central Administration. (just ignore the error about missing list).
http://{centraladmin}/searchfarmdashboard.aspx
http://{centraladmin}/sites/Help/_catalogs/masterpage/SearchResults.aspx
http://{centraladmin}/sites/Help/_catalogs/masterpage/PeopleSearchResults.aspx
http://{centraladmin}/sites/Help/_catalogs/masterpage/TabViewPageLayout.aspx
http://{centraladmin}/sites/Help/_catalogs/masterpage/AdvancedSearchLayout.aspx
http://{centraladmin}/sites/Help/_catalogs/masterpage/SearchMain.aspx
 
After that just reanalyze the issue in the Health Analyzer and hopefully it will dissapear.

11 Responses to “Solution to: Missing server side dependencies 8d6034c4-a416-e535-281a-6b714894e1aa”

  1. Colin Says:

    Thanks a bunch, all the other suggestions didn’t work, this did!

  2. Adam Says:

    Thanks for the info, worked like a charm!

  3. Benjamin Says:

    All the other suggestions didn’t work, this did! Perfect !
    Thank you.

  4. Pants Says:

    What helped for me was running the Farm Configuration Wizard again.

  5. Isaac Blum Says:

    Thanks re-post http://blog.isaacblum.com/2011/07/07/missing-server-side-dependencies-8d6034c4-a416-e535-281a-6b714894e1aa/

  6. Daniel Says:

    All the posts with clicking:
    http://{centraladmin}/searchfarmdashboard.aspx
    http://{centraladmin}/SearchAdministration.aspx
    didn’t work for me. What helped was clicking on one of the Help pages.

    Thanks for this post which solved my problem.

  7. Randy Says:

    Your solution worked but, in my case, I also had to access:

    http://{centraladmin}/SearchAdministration.aspx

    Just my two cents.

  8. Gavin Says:

    Worked as described and quick fix for my problem.

    Cheers

  9. Ian Says:

    Worked, don’t understand why, but the errors are gone.

    Thanks

  10. A behind-the-scenes look at MissingWebPart errors from the "Missing server side dependencies" health analyzer rule - Craig Campbell - PFE - Site Home - MSDN Blogs Says:

    […] are tons of information on the Internet regarding missing server side dependencies for the Central Administration content database […]

  11. Mehboob Khan Says:

    I did the same but it does not resolve the issue.

Leave a Reply